Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23 Star
  • Less Gluten

Potrawka z soczewicą i pieczarkami podana z kaszą gryczaną

Pieczarka, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Kasza gryczana palona, ŚMIETANA 15% tł., Marchew, Soczewica zielona, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Cebula biała, SELER korzeniowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Koperek, Czosnek, Sól, Majeranek, Pieprz czarny, grzyby leśne (borowik, koźlak, podgrzybek), Podgrzybki

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 195 kJ/286 kcal
Tłuszcz: 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 38,3 g
w tym cukry: 6,0 g
Błonnik: 6,4 g
Białko: 11,3 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: