Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.96 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Orzechowe klopsiki z tofu w sosie pomidorowym, puree ziemniaczano-marchewkowe, surówka z młodej kapusty

Kapusta młoda, Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny), Marchew, Ziemniaki, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Cebula biała, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Cebula dymka, Cukier, Papryczka jalapeno marynowana, Ocet ryżowy (woda, ryż), Koncentrat pomidorowy 30%, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Cebula czerwona, Płatki OWSIANE bezglutenowe, Oliwa z oliwek, Sok z limonki świeżo wyciskany, Koperek, Olej rzepakowy, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Papryka słodka, Kmin rzymski, Gałka muszkatołowa

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 333 kJ/319 kcal
Tłuszcz: 16,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 32,3 g
w tym cukry: 15,7 g
Błonnik: 6,8 g
Białko: 16,1 g
Sól: 3,2 g

Alergeny

  • gluten
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: