Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star
  • Less Gluten

Makaron bezglutenowy z sosem brokułowym z kurczakiem

Brokuł, Kurczak (pierś), Makaron penne bezglutenowy (mąka kukurydziana), Woda, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Olej rzepakowy, ser mozzarella, ser cheddar (SER Mozzarella 78,5%, SER cheddar 18,5%), Cebula biała, Sól, Papryka słodka, Czosnek, Wywar warzywny (zawiera SELER), Cukier, Imbir, Kolendra, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Tymianek, Marchew, Pietruszka, Por, SELER korzeniowy, Sos pieczeniowy (woda, wołowina, warzywa (marchew, cebula, por, SELER, pietruszka))

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 367 kJ/327 kcal
Tłuszcz: 11,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8 g
Węglowodany: 35,3 g
w tym cukry: 5,0 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 23,4 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: