Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Krem z białych warzyw z pesto bazyliowym i płatkami migdałów

Woda, Kalafior, SELER korzeniowy, Pietruszka, Ziemniaki, Cebula biała, MIGDAŁY w płatkach, Oliwa z oliwek, Bazylia, Czosnek, Sojowa alternatywa śmietanki (Woda, ekstrakt SOJOWY (woda, SOJA łuskana [2%]), olej słonecznikowy, skrobia modyfikowana, cukier, maltodekstryny, stabilizator: guma karobowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa, sól morska, naturalne aromaty, witaminy: D, B12), Sól, Pieprz czarny, Sok z cytryny, Gałka muszkatołowa, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Olej rzepakowy, orzechy pinii

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
945 kJ/226 kcal
Tłuszcz: 13,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 17,0 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 9,6 g
Białko: 7,6 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • orzechy
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: